Citytrippen in Maleisië

Helo!

Na 7 weken geen echt grote stad gezien te hebben, was het maandag weer tijd om er eentje op te zoeken. De afgelopen 7 weken waren geweldig en we hebben veel landschappen gezien en verschillende type steden en dorpen. Maaaaarr na twee keer een was te laten doen en daarbij Ly’s enige twee jurkjes “kwijt” te zijn geraakt (er loopt nu een hele gelukkige Nepalese vrouw rond met een kort groen jurkje onder haar boerka), werd het toch wel weer tijd voor ons om een stad met fatsoenlijke winkels op te zoeken.En of we er naar uitkeken: Ly voor de kleding, Rob vooral vanwege het humeur van Ly dat ze met zich mee bracht na het verlies van haar geliefde jurkjes. In een relatie gaat het altijd om het vinden van een balans, toch? 🤓 In dit geval vergeten we de creditcard balans maar even..

Een kleine 3 uur vliegen met de low-cost airline van Azië (AirAsia) landden we in Kuala Lumpur. Eerste indruk? Heerlijk luxe, schoon, snelle treinen, metro’s en vooral wolkenkrabbers! We hadden een hotel gevonden in het centrum van de stad op loopafstand van alle winkelcentra en veel toeristische gebouwen (en boven de McDonalds! #reisgoals). Perfect voor een paar dagen cityhoppen dus! De aankomstdag hebben we vooral genoten van een gezonde Mc-maaltijd (hadden we gemist) en de lichtjes van de stad, maar we zijn vooral vroeg gaan slapen, want de volgende dag zou een belangrijke dag worden. Ly moest en zou na ruim 5 weken zonder jurkje eindelijk weer iets leuks vinden in de stad. En wat werd dat een teleurstelling.. Na twee grote winkelcentra doorlopen te hebben, waarvan eentje met een achtbaan en kermis onder één dak, vonden we niet 1 jurkje die echt leuk was. Nou ja, dat is niet helemaal waar. Er waren in het bizarre winkelcentrum (met de achtbaan) meer dan genoeg leuke kledingstukken, maar iemand is daar op het geniale idee gekomen om het pashokje uit elke winkel te verwijderen en te vervangen door een bordje met de tekst: ‘No trying. No refunding.’ Oftewel, je zag iets leuks hangen en moest dus eigenlijk op de gok iets kopen. En maar afvragen waarom toch zoveel mensen de winkels voorbij liepen?! 

Rob (die eigenlijk alleen een zwembroek echt nodig had) kwam uiteindelijk de tweede dag terug met een zwembroek, korte broek, 2 t-shirts en lange broek. Zo’n hunk als ik staat natuurlijk ook alles! (Rob’s eigen woorden, Ly moet even kotsen). Om de dag voor Ly ook een beetje leuk te laten eindigen, pakten we ‘s avonds maar even een filmpje in de bioscoop in het enorme winkelcentrum – de nieuwe Jurassic World! (bioscoopkaartjes kosten hier omgerekend ongeveer 3 euro! Hemel).

Ondanks dat we wisten dat er nog een paar goede winkelcentra in de stad waren, begonnen we de derde dag iets meer op de toeristische tour. Met bronchitis (in Kuala Lumpur zijn ze gek op de airco) beklommen we de KL Tower met uitzicht over de stad en, natuurlijk, uitzicht over de beroemde Petronas Towers. Toch een verschilletje na de voorgaande Sri Lankaanse dorpen. Na de KL Tower besloten we ook de richting op te lopen van de Petronas Twin Towers. We hebben deze niet beklommen, maar het heeft toevallig wel een winkelcentrum onderaan het gebouw. En laten wij nou nèt een wanhopige vrouw in ons midden hebben op zoek naar nieuwe kleding. Oftewel: op naar weer een winkelcentrum en dus op naar het versterken van onze al aanwezige bronchitis. Feest! Rob achtergelaten in de Lego-store ging Ly verder op jacht. Dit keer was er meer dan genoeg keus (en zelfs pashokjes zonder rare ‘No trying. No refunding.’ regels), maar moesten we allebei een nier afstaan om überhaupt één jurkje te kunnen kopen (ok ok, voor Maleisië-prijzen was het duur (we hebben het hier over 70 euro per stuk (maar wij zijn backpackers en we zijn gierig!))). Jullie snappen dan ook dat het plezier in het shoppen, wederom, snel verdween. En hoe fleur je zo’n dag dan weer op? Juist, met een film! Deze keer was het de beurt aan Ocean’s 8! Ons gebrek aan onze geliefde Pathé-pas de afgelopen maanden werd zo een beetje goed gemaakt.

De vierde dag en eigenlijk de laatste mogelijkheid voor een jurkje in Kuala Lumpur, wilden we eerst weer even de toerist uithangen voordat we bronchitis 3.0 zouden oplopen. We pakten de trein richting de Batu Caves in het noorden van de stad. Een zeer grote grot met meerdere kleine tempels erin en ontzettend veel apen die loeren op de mooie sieraden van de toeristen. Helaas was dit een erg teleurstellende attractie. Veel gebouwen en monumenten waren verpakt (voor het renoveren? Ter bescherming? Who knows?!) en daarom zagen we eigenlijk alleen een grot en weinig tempel. Na 20 hele waardevolle minuten pakten we de eerst mogelijke trein weer terug richting de stad om verder te gaan met onze favoriete bezigheid in deze stad. Juist, onze longen uithoesten in een nieuw winkelcentrum🤓. Hierin zou een Mango zijn, Vero Moda, Forever 21 en vele anderen. Voor Rob was er gelukkig ook een Toys ‘R Us. Prioriteiten he 🙋‍♂️. Anyway, na vele uren in het zweet (oh nee, wacht: airco) zoeken naar leuke en betaalbare kleding voor Ly was het ons dan eindelijk gelukt!!1! Twee hele leuke jurkjes in the pocket 💪🏻! Eindelijk kon Ly weer genieten van het reizen en hoefde Rob dat vervroegde enkeltje Amsterdam voor Ly niet door te zetten. 

Ondertussen, na bijna drie maanden van huis te zijn, werd Rob’s haar ook wat langer. Aangezien Kuala Lumpur er een stuk betrouwbaarder uit ziet qua kapsalons dan een Sri Lanka en/of Nepal, moest het hier maar gaan gebeuren. Helaas niet wetende dat er bij een knipbeurt in Maleisië een hele hoofdmassage aan vooraf gaat, was hij in de veronderstelling dat hij zo klaar zou zijn. Dertig minuten later (29 minuten te lang), na even de paniek voor een eventuele onverwachte Thaise massage met happy end, vond Rob het welletjes en werd de core van het hele bezoek aan de kapper eindelijk in gang gezet. Een goede knipbeurt en veel, heel veel voetbal praat met de kapper verder (wat fijn was voor de verandering, want Ly’s voetbalkennis reikt niet verder dan Dirk Kuyt en Ruud van Nistelrooij), was het tijd voor ons laatste diner in Maleisië en gingen we ons voorbereiden op alweer ons zevende (!) land deze reis (Tibet wordt sinds ons bezoek als eigen land gezien, red.): JAPAN! 

PS: wil je onze precieze route zien en/of volgen? Dit hebben wij (ok: Rob eigenlijk vooral) bijgehouden op Polarsteps!

DE1FC104-712D-4711-926A-25B120E74E55
Typisch straatbeeld in Kuala Lumpur: heul veul hoge gebouwen
16C36819-F87D-4A83-B898-68EE3918613A
In het eerste winkelcentrum zat onder andere een glazen escaperoom
469BA019-02A5-4DFE-9C13-A7644D31A3F2
En een achtbaan!
08AAB927-8B89-4683-8C4B-2FBA4B8B2B6A
Ontbijt zat niet bij ons hotel inbegrepen, dus de jacht was geopend op een goedkope maaltijd. Hier zie je een intens gelukkige Ly, want al snel vonden we havermout voor minder dan 1 euro! Hoezee! De backpackers in ons deden een klein overwinningsdansje💃
F0E97B5A-581B-4FEA-9F76-84FDBA8509C1
Op naar het beklimmen van de KL-Tower!
9A40A8BB-A02F-43BA-97B4-4E3F4B6317F0
Waar je onder andere dit uitzicht had
A3FFC828-BB65-4154-AC20-98A9AFC6E28E
Hier had je ook een glazen vloer! Dat was niet voor iedereen even leuk…
C9688B47-A074-4F7E-9110-7508C91CC0D4
.. maar dat laten we niet merken en we lachen gewoon dapper door de angst heen
90A928E8-D5B0-41FA-B83F-6E5D49A98D5B
Beter, gewoon veilig achter het glas🤓
FA110802-5C33-408D-94DF-47FE2519086B
Op naar weer een winkelcentrum!
E5E569AB-57EB-4205-88B9-72123DC7664F
De buitenkant van de grot was het meest indrukwekkend (maar ook hier was er al veel ingepakt)
3366A337-D3D4-463D-A334-FE42E6234A09
We kwamen deze vrolijkerd nog tegen

402D375A-7A12-4627-8C82-170A990CCE03

5769848F-7809-4F3F-8EFE-A942C8CF09B1
Apen❤️❤️❤️❤️❤️

8E258338-BA5E-4065-A4CD-7739347B6FCB

BA26451D-AF54-4E4E-9A8C-E26772643AE1
Graag een moment van waardering voor het feit dat het na 1000 pogingen toch is gelukt om de torens+Rob er in het donker goed op te krijgen (Ly is in te huren als fotograaf voor al uw feesten en partijen, no problem💁🏼)
7B2841A3-ADCE-4050-AC2C-CEE16948A865
Hier staat Ly niet alleen op de foto met een pizza-twister versie, maar ook met een nieuw jurkje!! (Pls zeg er iets over)

5 thoughts on “Citytrippen in Maleisië

 1. Ik laat die foto van je jurkje maar niet aan Dirk zien. Hij zeurt al jaaaaaren dat ik een rood jurkje moet kopen ;).
  Hoe dan ook: weer een geheel nieuwe omgeving. Stukje minder groen, stukje meer gebouwen. Ik zie al wel dat mijn make-up hartje sneller zou slaan als ik in dat grote winkelcentrum was (ik zag links onderin onder andere een NARS ;)).
  Ben benieuwd naar jurkje nummer 2 (zeg plz dat het niet die badjas uit dat hotel in Tokyo is :p).

  Liked by 1 person

 2. Ik zie een hoop bekende plekjes!! De tempel, de torens en de achtbaan, leuk!
  En je jurkje was echt het wachten waar Ly, super leuk! Enjoy verder lieverds! Xxx

  Liked by 1 person

 3. Wat fijn dat je jurkenjacht geslaagd is! Gewoon aanhouden tot je het volgende leuke jurkje hebt gevonden…..dan zit je nooit meer zonder!
  Veel plezier verder!
  xx

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s